Patronat

Vocal del Patronat

Nomenat per la via de l’article 9.2.e) dels Estatuts, a proposta de presidència: Fins a vuit persones físiques o jurídiques de prestigi acadèmic, social, empresarial o professional, nomenats pel Patronat, quatre a proposta de la presidència del Patronat i quatre a proposta de la vicepresidència.

 

Josep Arimany i Manso

Vic, 1959

Tinent d’Alcalde, adjunt a l’Alcaldia i regidor de la Ciutat del Coneixement, Promoció Econòmica, Inserció i Ocupació Laboral de l’Ajuntament de Vic des de 2003.

Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Metge forense titular, és metge especialista en Dermatologia Medicoquirúrgica i Venereologia i Especialista en Medicina Legal i Forense, així mateix té la diplomatura en Psiquiatria Forense i els Màsters en “Valoració del Dany Corporal” i en “Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris” de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

En l’àmbit professional exerceix com a dermatòleg, és el director del Servei de Responsabilitat Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i imparteix classes a la UB. Va ser l’impulsor i primer director de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i també va crear la primera unitat docent de Medicina Legal depenent del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

En l’actualitat és el president de la Societat Catalana de Medicina Legal i Toxicologia, de l’Acadèmia de Ciències Mediques de Catalunya i Balears, de la Fundació del Dr. Lluís Vila d’Abadal i ha estat durant 4 anys president de l’Associació Catalana de Metges Forenses, president de la Fundació Sant Gregori, vocal del Consell de Justícia de Catalunya i de la Comissió Interdepartamental de Persones Desaparegudes i Fosses Comunes de la Guerra Civil i Postguerra del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. En l’actualitat és editor associat de la “Revista Española de Medicina Legal”.

El 2006 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Medalla al Mèrit Policial del Cos de Mossos d’Esquadra de Catalunya i el 2010 el Ministeri de Justícia li va atorgar la Creu distingida de 1a classe de Sant Raimon de Penyafort.

Paraules clau
FUB, governança, responsables

Data d’actualització
20 juliol 2023, 06:18

Font d’informació

Secretaria General de la Fundació Universitària Balmes

T’ha sigut útil la informació de la pàgina?

Mitjana 1 / 5. Participació: 1

Fins ara ningú ho ha valorat!

Lamentem que aquesta publicació no hagi set útil!

Com podem millorar aquesta pàgina?

Imprimir

Aquesta pàgina està desactualitzada?