Vocal del Patronat

Nomenat per la via de l’article 9.2.e) dels Estatuts a proposta de presidència: Fins a vuit persones físiques o jurídiques de prestigi acadèmic, social, empresarial o professional, nomenats pel Patronat, quatre a proposta de la presidència del Patronat i quatre a proposta de la vicepresidència.

Ramon Benedito Graells

Barcelona, 1945

És un dissenyador de producte de rellevància internacional i dilatada trajectòria que ha desenvolupat la seva carrera en paral·lel a l’eclosió i consolidació del disseny industrial a Espanya.

El 1973 funda l’estudi “Benedito Design”, juntament amb la dissenyadora gràfica Maite Prat i, des de llavors, ha colꞏlaborat amb empreses dels més diversos sectors productius, tant nacionals com internacionals, en diferents àmbits: electrònica, informàtica, instrumental tècnic i científic, màquines i eines, ilꞏluminació, equipament domèstic, elements per a instalꞏlacions i per a la construcció, envasos i embalatges, mobiliari urbà i microarquitectura. Una extensa obra distingida per la seva expressió tècnica, la seva precisió, exactitud i que s’ha caracteritzat per a reflectir l’esdevenir de la societat en els aspectes culturals i tècnics durant els últims quaranta anys.
Durant tots aquests anys també ha desenvolupat una intensa activitat docent i ha impartit conferències en nombrosos països.

Ha ocupat el càrrec de president de la Junta Directiva de l’ADI FAD (Foment de les Arts i el Disseny), el 2010 va ser nomenat director general de la Fundació Privada Elisava Escola Universitària i el 2017 va ser elegit president del Patronat d’aquesta Institució.

Com a reconeixement a la seva trajectòria va rebre el 1992 el Premio Nacional de Diseño.

Paraules clau
FUB, governança, responsables

Data d’actualització
22 juny 2022, 06:01

Font d’informació

Secretaria General de la Fundació Universitària Balmes

T’ha sigut útil la informació de la pàgina?

Mitjana 0 / 5. Participació: 0

Fins ara ningú ho ha valorat!

Lamentem que aquesta publicació no hagi set útil!

Com podem millorar aquesta pàgina?

Imprimir

Aquesta pàgina està desactualitzada?