Vocal del Patronat

Nomenat per la via de l’article 9.2.b) dels Estatuts: Tres persones nomenades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, una de les quals, designada necessàriament pel mateix Govern, n’ostentarà la vicepresidència.

Lluís Jofre i Roca

Canet de Mar, 1956

És director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2011.

Doctor enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (1982) i catedràtic de Teoria del Senyal i Comunicacions a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona.

Ha estat professor visitant a l’Escola Superior d’Electricitat de París (1981-1982), a l’Institut de Tecnologia de Geòrgia d’Atlanta (1986-1987) i a la Universitat de Califòrnia a Irvine (2000-2001).

És especialista en el camp de les radiocomunicacions, en sistemes de visualització electromagnètica i en xarxes de sensors miniaturitzats per a aplicacions a la mobilitat. Sobre aquests temes ha publicat una extens nombre d’articles científics i tècnics, informes i capítols en volums especialitzats.

Va ser director de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (1989-94), vicerector de Política Acadèmica de la Universitat Politècnica de Catalunya (1994-2000), director del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya (1998-2000), director de la Fundació Catalana per a la Recerca (2002-04) i del programa EnginyCAT.

També va ser director de la Càtedra Telefònica-UPC en Societat de la Informació, president de l’Associació d’Enginyeria i Cultura Catalanes, Fellow de l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE) i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’any 1999 va ser nomenat millor enginyer de l’any per l’Associació Catalana de Telecomunicacions.

Paraules clau
FUB, governança, responsables

Data d’actualització
*

Font d’informació

Secretaria General de la Fundació Universitària Balmes

T’ha sigut útil la informació de la pàgina?

Mitjana / 5. Participació:

Lamentem que aquesta publicació no hagi set útil!

Imprimir

Aquesta pàgina està desactualitzada?