Acte de l’acord federatiu

El 30 de gener de 2014 l’alcalde de Vic i president de la FUNDACIÓ UNIVERSITÀRIA BALMES, Josep M. Vila d’Abadal; i l’alcalde de Manresa i president de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Junyent, van formalitzar un contracte de federació entre les dues institucions.

L’acte de signatura, que va tenir lloc al Parlament de Catalunya, va ser presidit pel conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, i va comptar amb l’assistència de les màximes autoritats d’ambdues institucions. Aquesta nova estructura universitària federada va culminar en la creació de la UNIVERSITAT DE VIC – UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA (UVic-UCC), reconeguda per Llei del Parlament de Catalunya 5/1997, de 30 de maig, i modificada per Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic.

Aquesta federació és una aposta pel coneixement i per fer front a les necessitats d’internacionalització i als desafiaments del futur, per millorar la transferència del coneixement i implementar una oferta de titulacions àmplia i versàtil.

Durant l’acte el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va destacar que l’acord és “extremadament satisfactori” perquè amb la federació s’aconsegueix un triple objectiu: “generar massa crítica, articular de maneres diferents i innovadores l’acció sobre el territori i implementar una forma de governança molt interessant”.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va remarcar per la seva banda que la UNIVERSITAT DE VIC – UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA (UVic-UCC) demostrava que “hi ha una altra Catalunya diferent a la metropolitana. Una Catalunya interior que reclama el seu paper i que vol comptar en la nova etapa que s’obre. La UVic – UCC serà útil en aquesta tasca”. En els mateixos termes es va expressar l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va considerar que l’acord de federació “és una iniciativa sòlida de futur, lligada al coneixement, l’excel·lència i el servei a les persones i que té la voluntat d’ocupar un espai central”.

A l’acte de signatura del conveni de creació de la nova UNIVERSITAT DE VIC – UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA també hi van assistir el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el director general d’Universitats, Lluís Jofre; el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; el director de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró; el director de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez; els regidors d’Universitats de Vic i Manresa, Josep Arimany i Antoni Llobet, respectivament; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina; i el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo; entre d’altres personalitats.

Paraules clau
FUB, federació, governança

Data d’actualització
14 març 2019, 11:12

Font d’informació

Secretaria General de la Fundació Universitària Balmes

T’ha sigut útil la informació de la pàgina?

Mitjana 5 / 5. Participació: 1

Fins ara ningú ho ha valorat!

Lamentem que aquesta publicació no hagi set útil!

Com podem millorar aquesta pàgina?

Imprimir

Aquesta pàgina està desactualitzada?